Ritverslagen 2009
MC-Sprang-Capelle
 

FastFox Design 2009
 Homepage
 Club info
 Foto album
 Actie foto's
 Nieuwtjes
 links
 Bike's&Babes
 Hyves
 Racing
 Ritverslagen 2009 
 Ritverslag 21-03-2009

Heel de week is het al mooi weer, en de voorspellingen voor a.s. zaterdag zijn ook heel positief. Gelukkig hebben we niets in de planning staan, dus zal dit het eerste mooie weekend worden van 2009. Gelukkig heeft het KNMI het deze keer aan het rechte eind, het was inderdaad mooie weer, de zon hoog aan de hemel.

Om kwart over één de R1 uit de garage gehaald, gelukkig heb ik hem het gehele jaar aan een druppel/acculadder staan. Dus het starten was geen probleem. Even een beetje wennen, maar verleren doe je het niet.

Eerst moest ik nog even tanken, Mari stond al te wachten op het plein, hij was de eerste maar op het stukje van het plein naar de pomp kwam ik Jan ook al tegen. Ook maar even mijn banden spanning controleren bij de pomp, want hij heeft immers al weer een tijdje stil gestaan.

Hey Voske hoor ik iemand roepen, het is Wim.

Nu zijn we al met zijn vieren, ik dacht dat kan wat worden. Tank vol, banden op spanning als het aan mij ligt kunnen we vertrekken. He daar komt ook nog een Ducati aan gereden, het is Erik.

  

Mari had ook flink wat geld uitgegeven, geen last van de kredietcrisis. Hij had een prachtige Suzuki GSX 600R aangeschaft, en ook nog een mooi maat pak erbij. Helemaal Top.

Helaas waren we om 13.45uur nog maar met 5 personen, zullen het er echt niet meer worden………. Nee dat was niet het geval.

Waar zullen we eens naar toe rijden ????, zoals altijd heeft er behalve onze voorrijder niemand een idee. Op naar Nijmegen.

Toevallig zei mijn vrouw thuis al, jullie zullen wel naar Nijmegen gaan. Zelf heb ik er geen moeite mee, altijd wel een erg leuk stuk om te rijden, over dijken met heel veel bochten.

Na ongeveer een dik uur te hebben gereden over de mooie wegen, hadden we wel eens zin om een bakske koffie te drinken op het terras.

Wij stoppen langs de dijk, bij een restaurant onder aan de dijk, al snel werd ons duidelijk gemaakt dat er voor geen plaats was. Gereserveerd voor genodigde en wij stonden niet op de lijst, toch gek dat hij dat al wist zonder dat wij onze naam hadden genoemd.

Helmen weer op en vertrekken maar, op naar de Waalkade daar is altijd plek. Maar ook hier waren alle stoelen verdwenen, we waren Nijmegen aan het beschermen tegen het opkomende water. Gelukkig was er toch nog ergens plaats op een terras, lekker wat gedronken, wat eten was er niet.

Na enige tijd kwam de bedienster ons vragen dat ze de lepeltjes mocht hebben. Wij dachten het zal toch niet waar zijn………… Zou Uri Geller binnen zijn om de lepels te buigen.  Nee het was veel simpeler, ze waren gewoon op.

 

 

Nog snel even aftappen, en kunnen we weer verder. Zelf vond ik het wel een keer leuk om over de dijk vanaf Arnhem terug te rijden. Zo gezegd zo gedaan, wij op naar Arnhem waar wij de dijk op zijn gegaan. Het was lekker rijden, niet erg druk alleen jammer dat ze ook op deze dijk drempels hebben gemaakt. Nu zijn alle dijken voorzien van drempels, of zouden ze dit bedoelen met dijkverhoging??

 

Toch kunnen we terugkijken op een mooie middag, waarop we lekker hebben gereden. En ja ook met Mari op een jap, is niets mis mee.

Op naar de volgende keer.